Udløber solcreme? Find ud af hvornår du skal udskifte din solcreme!

Udløber solcreme? Find ud af hvornår du skal udskifte din solcreme!

Nu hvor solen skinner og vejret er blevet varmere, er der mange af os der ønsker en sommerlig glød, specielt når det er så populært at have bare ben om sommeren.

Her begår mange den første fejl: Vi bruger resten af solcremen fra sidste år.

Men kan solcreme blive for gammel?

Ja det kan den desværre. Solcreme har en udløbsdato, som ikke bør overskrides. 

Ligesom med mad kan solcreme også blive for gammel. Ingredienserne kan blive ødelagte, og solfaktoren (SPF) mister sin effekt. Dette kan få skadelige konsekvenser såsom solskoldning, pigmentpletter, rynker og i værste tilfælde hudkræft.

Hvornår skal solcremen udskiftes?

De fleste solcremer er designet til at holde i 3 år, så man bør altid tjekke udløbsdatoen på flasken. (Desværre eksisterer der mærker, som ikke skriver dato på). Men på trods af at ens solcreme måske kun er et år gammel, kan der være forskellige årsager til at solcremen ikke er optimal at bruge længere - trods dens udløbsdato.

Hvis du for eksempel opbevarer din solcreme i varme omgivelser, såsom bilen, i solen ved poolen eller i en varm strandtaske, kan din solcreme blive ødelagt af varmen.

Man bør derfor udskifte ens solcreme efter et par måneder, hvis den har været opbevaret i varme.

Solcremens holdbarhed kan også være blevet forkortet af, at man har haft beskidte hænder ved brug eller har åbnet og lukket flasken ofte, og derfor givet bakterierne adgang flaskens indhold. Sådanne bakterier kan være skyld i uren hud og akne udbrud.

Uanset hvad datoen siger, er det altid en god ide at tjekke solcremens konsistens før man påfører den. Brug den ikke hvis:

  • Konsistensen er klumpet eller spaltende
  • Den ikke siver ind i huden ved påsmøring
  • Den har ændret farve eller lugt

Det er meget sandsynligt at bakterier har ulmet i flasken, hvis solcremen har en mærkelig lugt. Derfor anbefales det udskiftningen sker hvert år.

Godt råd: Hvis ens hud er blevet skoldet og man ønsker at køle den udsatte hud, anbefaler vi Collagen Therapy Gel. Den køler ikke blot den beskadigede hud, den reducerer også rødme og forebygger pigmentfejl og at huden skaller.

News

RSS
Begår du samme fejl med din Lash Growth Serum?
shop-this-post-lash-brows-enhancer

Begår du samme fejl med din Lash Growth Serum?

Ivy Vincent

Mange kvinder ønsker lange og sunde vipper, der får deres øjne til at stråle af skønhed. Nogle bruger vippe extensions for at opnå deres ”drømmevipper”,...